Laatst vroeg iemand mij hoe lang ik al aan het ondernemen ben. Toen ik terugdacht, had ik pas door dat ik dit eigenlijk al vrij lang doe. Mijn eerste serieuze onderneming was Lovely Baked, waar ik als 18-jarige taarten en cupcakes maakte voor mensen die wat te vieren hadden. Na 2,5 jaar was ik te groot om klein te blijven en te klein om er echt van te kunnen leven. Ik heb toen gelukkig iemand gevonden die het bedrijf van mij wilde kopen, zodat het toch nog een tijdje voort kon blijven bestaan.

Naast mijn werk als taartenbakker werkte ik toen vanuit loondienst als marketing- en communicatieadviseur voor diverse mkb-bedrijven. Mijn agenda raakte voller dan vol. Uiteindelijk brak een tijd aan dat dit voor mij eigenlijk niet meer bol te werken was. Zo loyaal als ik ben, probeerde ik mijn to do list ‘s avonds of ‘s ochtends voor kantooruren nog af te werken. Achteraf gezien was dit een onhoudbare situatie, waarbij het een keer fout moest gaan. Ik stond op met stress en ging naar bed met de gedachten aan naderende deadlines – ik was onbewust in de survival modus gegaan om maar alles weg te kunnen werken.

Ik wilde maar één ding: rust!

Totdat tijdens mijn 26e levensjaar bij mij het besef kwam dat ik niets meer kon hebben en ik niet meer de vrolijke en positieve Natascha was die ik geweest ben. Als het minste of geringste maar anders ging dan gepland, dan was ik van de leg en kon ik uit het niets in tranen uitbarsten. Hello red flag!

Ik nam heel bewust ontslag – en nee, dat ging zeker niet over één nacht ijs. Ik had geen back-up plan, maar zag geen andere uitweg meer. Ik moest voor mijzelf kiezen en wilde maar één ding: rust! Na mijn ontslag had ik besloten dat ik nooit meer voor zoveel bedrijven tegelijkertijd wilde werken en dat ik graag communicatieadviseur bij een groot bedrijf wilde worden, zodat ik mij volledig op dat ene bedrijf kon focussen.

Twee bedrijven binnen twee jaar

Je hebt het goed gelezen: ik wilde nooit meer voor zoveel bedrijven tegelijkertijd werken. En als je mij al even volgt, dan weet je ook dat ik nu juist wel weer voor veel bedrijven tegelijkertijd werk. Toen ik mijn rust had gepakt en met mensen in mijn omgeving over de toekomst ging sparren, ging het ondernemerschap toch weer kirebelen. Ik startte White lion en een jaar later werd ik één van de vier (inmiddels al vijf) leden van VAMOS Support.

Welke rol ik precies binnen welk bedrijf vervul, dat lees je in mijn volgende blog!