De drie voornaamste rollen die ik vanaf de geboorte van onze baby zal gaan vervullen: moeder, partner en ondernemer. Het liefst nog energiek, leuk en ambitieus ook. Over de laatste twee maak ik mij niet zo druk, die vervul ik al geruime tijd en dat werpt zijn vruchten af. Het is juist de combinatie met het moederschap wat maakt dat ik uit mijn comfortzone moet komen.

Natuurlijk heb ik hier eerder over nagedacht en heb ik een idee bij hoe ik als moeder zal zijn. Intussen geniet ik van mijn verlof en draaien de ondernemingen zonder mij door. Dus zal ik pas echt ondervinden hoe de balans tussen moeder, partner en ondernemer daadwerkelijk wordt in de maanden nadat de kleine man geboren is. En die datum komt steeds dichterbij.

Voorheen vond ik “ohhh, spannend!” een bijzondere reactie op mijn zwangerschap. Ik vond het vooral heel leuk, voelde me gezegend dat het ons gegund was en dat ik nog zo fit was! Hoe dichter we bij de uitgerekende datum komen, hoe beter ik de ‘oh-spannend’ mensen snap. Het wordt nu naast leuk toch ook echt spannend en er gaat veel veranderen.

 

Open blik, zonder verwachtingen

Aan het eind van het jaar stel ik altijd doelen voor mijzelf op voor het jaar dat komen gaat. Ik zie het als een strategische brainstorm met mijzelf op het gebied van ondernemerschap, zelfontwikkeling en relaties met mijn man, vrienden en familie. Waar sta ik nu, waar wil ik heen, binnen welke tijd wil ik daar komen en wat moet ik daar dan voor doen?

Ik vat dit samen tot een persoonlijke missie, die ik het liefst iedere ochtend even doorlees, zodat ik weer herinnerd word aan de dingen die er voor mij echt toe doen en in gedurende de dag één en ander in perspectief kan plaatsen. Deze dingen hebben nooit spoed, maar zijn wel altijd belangrijk – althans: ik vind ze van belang!

Hierdoor kan ik vrij eenvoudig zaken relativeren en prioriteren, wat mij scherp houdt gedurende de dag. Gelukkig heb ik van nature weinig verwachtingen en probeer ik overal met een open blik in te stappen. Juist heel fijn in deze periode, want ik heb geen flauw idee wat er op mij af gaat komen. De doelen voor dit jaar zijn dus gewijzigd naar het vinden van een fijne balans tussen het zijn van moeder, partner en ondernemer. Het liefst ook energiek, leuk en ambitieus!

We gaan het beleven en ik houd jullie hier als allereerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.