Cliché en o zo waar: de tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Ik ben in 2019 fulltime als ondernemer van start gegaan. Eerst alleen met White lion en een jaar later ben ik toegetreden als lid van VAMOS Support. Sinds de komst van onze zoon Dominic heb ik de luxepositie om drie dagen per week te gaan werken. Dat had nooit op deze onwijs fijne manier gelukt zonder VAMOS Support. De rol die ik als moeder vervul, is helder genoeg. Over de andere twee rollen krijg ik weleens wat vragen. Tijd voor opheldering!  

 

Strategisch communicatieadvies vanuit White lion 

Als freelancer heb ik mijn werkzaamheden, die ik eerst in loondienst bij een communicatie adviesbureau uitvoerde, grotendeels voortgezet. Op basis van lessen uit het verleden, heb ik twee afspraken met mijzelf gemaakt: ik blijf baas over mijn eigen agenda en ik las op voorhand voldoende rustmomenten in. Dat gaf mij voldoende houvast om weer te doen waar ik goed in ben: brainstormen over toekomstplannen, het uitdenken en verwoorden van strategieën en mijn opdrachtgevers voorzien van het juiste communicatieadvies.  

Mijn toegevoegde waarde lag niet alleen bij een fijne brainstorm en een duidelijk communicatieadvies, ik voegde hier een enorm belangrijke praktische stap aan toe. Ik houd er namelijk niet van om na een fijne samenwerking een schitterend plan te hebben liggen waar nooit wat mee gedaan wordt. De plannen heb ik daarom altijd direct verwerkt tot een overzichtelijke to do list, met actiepunten die allemaal bijdragen aan het behalen van de doelen – voorzien van deadlines en verantwoordelijken. Die verantwoordelijke, dat was ik in de meeste gevallen zelf! 

 

Strateeg en marketing coach bij VAMOS Support 

Binnen no time stroomde mijn agenda vol met opdrachtgevers waar ik op wekelijks terugkerende basis voor mocht werken. Het ging dan over het in de praktijk brengen van de bedachte strategie – dit waren voornamelijk uitvoerende taken. Een onwijs fijne positie voor een startende ondernemer, maar ergens wist ik diep van binnen dat ik voldoende kilometers op dat gebied had gemaakt en dat er een grens aan de werkuren in mijn agenda zat. In ieder geval wel als ik mij aan de afspraken met mijzelf wilde houden.  

In 2020 deed de prachtige kans zich voor om één van de grondleggers van VAMOS Support te worden. Met een club van ondertussen 16 strategen, adviseurs en trainees helpen we mkb ondernemers bij het formuleren en realiseren van hun ondernemersdroom. Dat doen we op het gebied van strategy, people, marketing en process. Binnen deze coöperatie ben ik strategische sparringpartner voor onze opdrachtgevers en “coach marketing”. We bedenken een strategie, bewaken de doelen en voeren werk uit om deze te behalen. Enige is dat ik de uitvoerende en tactische zaken nu niet meer zelf doe, maar dat ik bijna alleen nog maar verantwoordelijk ben voor de strategische vraagstukken.  

 

Wanneer White lion en wanneer VAMOS Support 

Als jouw vraagstuk uitsluitend op marketing gericht is, dan starten we vanuit White lion met het bedenken van de strategie. Mocht je besluiten om het afwerken van to do list uit te willen besteden, om welke reden dan ook, dan wordt het project overgedragen aan VAMOS. Team Marketing pakt dit dan op en de marketingadviseurs dragen zorg voor het projectmanagement. Als coach marketing zorg ik ervoor dat de marketingadviseurs de beste versie van zichzelf kunnen worden, dat we doelen behalen voor de opdrachtgevers en dat de strategie nageleefd wordt.  

Kom je als opdrachtgever direct bij VAMOS terecht, dan is jouw vraagstuk breder dan marketing en pakken we dat met diverse strategen uit meerdere teams op.